magyar előadókzenekarok


A Republic zenekar mindig hivatalos elismerés nélkül maradt? Nem.      2010-ben a Republic együttes tagjai (Bódi László Cipő, Boros Csaba, Nagy László Attila, Patai Tamás, és Tóth Zoltán), megalakulásuk 20. évfordulója alkalmából, előadóművészi tevékenységük elismeréseként megkapták a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti-keresztje, polgári tagozata kitüntetést.
A zenekar emblémája tényleg halat ábrázol? Igen.  Emblémájukká vált a kishal, ami annak köszönheti megszületését, hogy a zenekar a halak jegyében alakult, Cipő kedvenc halászcsárdájának is ez a jele, valamint hogy megtetszett a fiúknak az emberforma a halba ágyazva.
Bódi László elhunytát követően feloszlott a zenekar? Nem.  Boros Csaba, Nagy László Attila, Patai Tamás a zenélés folytatása mellett döntött, az együttes nevét pedig Republic 67-re változtatták. Tóth Zoltán viszont bejelentette kilépését, mivel egyetértett Bódi László régebben kinyilvánított véleményével, miszerint a Republicnak bármelyik tag nélkül vége lenne.
Vastag Csaba az X-Faktor című műsorban lépett fel először? Nem.  Vastag Csaba (Budapest, 1982. február 11. –) Fonogram-díjas magyar énekes. A Popdaráló és az X-Faktor című műsorok révén vált országosan ismertté, de már előtte is tevékenykedett színházi darabokban, musicalekben. Az X-Faktor első évadának győztese.
Rúzsa Magdi a  Poptarisznya vetélkedőben tűnt fel? Nem.  2005-ben jelentkezett a Tv2 tehetségkutató műsorába, a Megasztár harmadik szériájába, amit 2006-ban meg is nyert.
Az Arctic Monkeys indie rock együttes angliai illetőségű? Igen. Az angliai High Green-ből, Sheffield külvárosából valóak. A 2002-ben alakult együttes jelenlegi tagjai: Alex Turner (ének, gitár), Jamie Cook (gitár), Matt Helders (dobok, vokál) és Nick O'Malley (basszusgitár, vokál), aki Andy Nicholsont váltotta a zenekarban.
Az Arctic Monkeys sikereit a lemez eladásainak köszönheti? Nem. Sikeréhez nagyban hozzájárult a rajongók által terjesztett demó felvételek, és az online fájlcserélők. Ők voltak az egyikei az első zenekaroknak, akik az Interneten keresztül terjedtek el, ezzel megmutatva a lehetőségét annak, amerre az új zenekarok elindulhatnak.
A Coldplay csapata kizárólag saját karrierjének építésén fáradozik? Nem.  Az együttes mindig kiáll az Amnesty International céljaiért is. Szociális elkötelezettségüket mutatja az is, hogy felléptek különböző jótékony célú projektekben, mint például a Live 8 koncerten, a Band Aid 20 videójában.