A Margitsziget viselte valaha a Kyszadaszi nevet? Igen.  A török hódoltság idején. A török szó jelentése 'Lányok szigete'. Régebben sok apáca élt ezen a területen.
Középkori várunk áll a Városligeti Széchenyi szigeten? Nem.   A millenniumi ünnepségekre építették, a magyar építészet ezer éves történetét bemutatandó. Mai, közkeletű nevét Hunyadi János kormányzó és Szilágyi Erzsébet lakóhelyének a legjellemzőbb részéről, a vajdahunyadi várat mintázó főhomlokzatáról kapta.
Kossuth Lajos láthatta a Szabadság-szobrot? Nem.  A 26 méter magas talapzaton álló 14 méter magas szobor Kisfaludi Strobl Zsigmond 1947-es alkotása, míg Kossuth 1894-ben hunyt el.
A világ legnagyobb geotermikus barlangja Budapesten van? Igen. Mégpedig Budán, a Pál-völgyi barlang.  A görög geotermikus kifejezés szó szerinti jelentése: "földi meleg belső hőség", ami a mi esetünkben állandó 10 °C fok.
Lehet Európa legnagyobb fürdőkomplexuma a Városligetben található Széchenyi Fürdő? Igen.  Nem meglepő hogy a turisták is kihagyhatatlan célpontnak tekintik, hiszen elképesztő méretein túl a fürdő hangulata és szépsége is bárkit lenyűgöz.
A nagy világvallások jól megférnek egymás mellett Budapesten? Igen. Hiszen az Európában legnagyobb Zsinagóga és az egyik legnagyobb Bazilika  légvonalban 750 m, míg az utcákat követve 950 méter távolságban fekszik egymástól, ami gyalog nagyon kényelmes 15 perces séta.
A Duna a legnagyobb folyó Európában? Nem.  A Volga után következik. De a legnemzetközibb, hiszen 10 országon áthalad, vízgyűjtő területe 7 további országot érint. Több jelentős település is emelkedik a partjain, köztük négy jelenlegi főváros: Bécs, Pozsony, Budapest és Belgrád.
Az Országház és a Bazilika a maga 96 - 96 méterével a legmagasabb épületek Magyarországon? Nem.  Megelőzi őket 100 méterével az esztergomi Bazilika. Ezután főként ipari létesítmények kéményei következnek, (Tatabányai Hőerőmű 160 m) míg a győztes a Lakihegyi adótorony az elképesztő 314 méterével. Épült 1933-ban, akkor a világ  legmagasabb építménye, és a világ élvonalába tartózó rádiótechnikai eszköz volt. 1977 óta nem üzemel, szerepét a 304 méter magas Solti adótorony vette át.