A jelvény: A jelvény, (avagy pop-kitűző) az első számú, legfontosabb terméke egy 18 tagból álló termék családnak.                 frissítve: 2019. 03. 02.  

Jelvény (popkitűző), hűtőmágnes, kulcstartó gyártása a megrendelő egyedi elgondolása szerint.  Akár a grafikát hűen követő körvonalakkal.


A jelvény (popkitűző) ára:
A termák ára sok tényezőből adódik össze: Legfontosabb a rendelt darabszám, annak okán felár vagy kedvezmény keletkezhet a 100 db-os rendelés alap árához képest. Szóba jöhet egy 24 órán belüli- sürgős legyártás. Előfordulhat minden egyes termék egyedi feliratozása, ahol is az osztálynévsor szerint lett minden öregdiák neve feltüntetve további 33% felár ellenében.. A grafikát gyakran készen kapom, a szövegek felhelyezése díjmentes. Ezeken túlmenően természetesen a kedves felhasználó kezeihez kell juttatni a készterméket így vagy úgy. Ráérősen vagy sietve ... ez is költségként jelentkezik. Esetleg maga jöhet érte.   Az ÁFA 0 FT és rejtett költségek nincsenek.

A
jelvény (popkitűző): A jelvény (kitűző) látható része általában papír alapú (fénykép, fénymásolat, nyomdai sokszorosított) kép, de készítettem már textil, vékony bőr és hologram képhordozós kitűzőket is, esetenként szalaggal vagy rozettával ellátva. A készítés során a kép fém hordozó lemez kellékanyagra kerül, majd víztiszta védőfólia feszül rá, ami a fröccsenő víztől és a szennyeződésektől megvédi. A fóliától szép csillogást kap. A kitűző hátulján bekapcsolható rozsdamentes tű van, amellyel a ruhára biztonságosan rögzíthető.  A termék tartós, időtálló. Puha nedves ronggyal tisztítható. Az öltözetünkön feltűnően viselve közösséget, összetartozást fejeznek ki.  Iskolák, lakóközösségek, sport egyesületek, munkahelyek, stb. részére ajánlva.
A jelvények alakja: A jelvények alakja és méretei kötöttek, mert a gyártás során használt eszközök, célszerszámok csak meghatározott méretben és alakban képesek elkészíteni a termékeket .  A rajzon és fényképen látható formáktól és méretektől eltérni nem lehetséges. (Kivéve ha engedve igényeinkből az öntapadós kitűzőt választjuk, ami egyrészt tetszőleges körvonalakat enged meg, másrészt jóval olcsóbb is.) A kör és ovális alakú jelvényeknek nincs sarka, a négyzet, téglalap vagy sokszög alakúak sarkai lekerekítettek.  Egy áttekintő táblán láthatóak a méretek és egyéb jellemzők. Fontos kiemelni: Szinte bármelyik tűs jelvény készülhet a hátulján tű helyett erős mágnessel ... és máris hűtőmágnesről beszélünk.

A jelvények felfogatása: A jelvények legalább 5 féle módon rögzíthetőek a ruhán.  Alapvetően a zárható tűvel. Másodlagosan tiszti patent (amerikai patent) segítségével, amikor is egy apró hegyes szárat bökünk át a ruhán és erre pattintható fel a lapos záró idom, mely nem szúrja a viselője bőrét, nagyon kényelmes. Ezen kívül csipesz+zárható tű jöhet még szóba, csipeszeléskor sem szúrunk semmit a textíliába. Ruha kímélő megoldás a mágnes+ellen-mágnes korong, ez esetben semmit nem szúrunk át a ruhán. Nagyon érdekes és hasznos megoldás a zárható tű megtartása mellett mágnes alkalmazása, így a termék a ruha után a hűtőszekrény ajtaján találhatja magát.

A jelvény grafikája: A  grafikai munkákat részben vagy teljes egészében elvállalom, de a félkész grafikák befejezésére is vállalkozom.  Ehhez nagy teljesítményű számítógép és kettő 24" monitor áll a rendelkezésemre. Gyakori megoldás, hogy a megrendelő kész grafikát ad, de a feliratokat a megrendelővel  együttműködve én helyezem fel.  Ez általában benne van az alap árban, külön díjat ezért nem számolok fel.
Lehetséges nevesített, egyedi kivitelben is készíteni a termékeimet, némi felár ellenében. Ilyenkor egy közös grafika, és darabonként eltérő felirat kerül a termékre.  A grafikához bármilyen számítógépes formátumban meglévő kész rajzot is elfogadok.  Fontos a jó minőség, a legalább 300 dpi felbontású pixeles avagy a vektoros formátum,  mert a végső képét ez határozza meg.  Természetesen szóvá fogom tenni, ha a küldött grafikával bármilyen, a végtermék minőségére káros probléma lenne.  Mindkettőnk fantáziáját szabadon engedve elindul a munka. Ezután rögtön látványtervet fogok küldeni, és elindul köztünk egy munkafolyamat, melynek a vége egy tetszetős jelvény lesz.  Miután a megrendelő jóváhagyja a grafikát, már csak a sokszorosítási feladat marad rám.
Sokszorosítás: Sokszorosításra mindig csak a megrendelővel való egyeztetés, a szükséges korrekciók elvégzése, a méretarányos látványterv jóváhagyása után kerül sor.  Az abszolút színhűség nagyon nehezen megoldható feladat.  Ez tekintélyes nyomdáknál is hatalmas gondot okoz. Amennyiben a megrendelő monitorja másképpen van hangolva a nyomtatómhoz képest, máris látható különbség lesz a kész jelvényen, holott a rajzolatba nem avatkozott bele senki. A panton vagy más színskálák megadása sem garancia a minden igényt kielégítő színhelyességre. Fogadjuk el, hogy ez egy ilyen termék, ahol csak a 95%-os színhűség biztosítható.   De nem szokott nagy eltérés lenni az általam nyomtatott papírkép és a forrásul szolgáló elektronikus kép színei között.
A  megrendelőtől is elfogadom a sokszorosított képeket.  Tehát kész, már sokszorosított grafikával is dolgozom.  Ilyenkor a vállalási  árból kedvezményt tudok biztosítani, általában -10...-40 Ft-ot jelvényenként.   De a stancolás (kivágás) miatt én adom meg a grafikák elhelyezkedésének módját, természetesen egyeztetve a megrendelővel.

Lehetőség van álomszép nyomtatásra, 6 féle színű tintával fotópapírra ( C  LC  M  LM  Y  K ), vadonatúj japán technológiával.  Különösen előnyös az erőteljes színek melletti halvány árnyalatok megjelenítésénél.  Változás a gyártásban, hogy 2012 ősze óta ez az alapvető nyomtatási eljárás ... mert szebb.

A jelvényt joggal nevezhetjük fényképes kitűzőnek is, mivel a grafika sokszorosítása fénykép minőségű. Ez egy vitathatatlan előny a tűzzománcos és ötvös munkával kialakított, egyébként lényegesen drágább jelvényekkel szemben.  Gyakori elnevezése még a popkitűző is.  Egyedi is, mivel nem csak egy előre elkészített sablon alapján lehetséges a gyártása, hanem a megrendelőtől kapott bármilyen grafikával is megvalósítható.  Lehetséges egy azonos háttérkép és jelvényenként változó felirat (például név) megvalósítása is.  Gyakori települések, iskolák, sportklubok címerének, zenekarok, boltok logójának szerepeltetése is a termékeken. És jó példa még a változatos kivitelezésre a  ....Berény települések találkozójára készült sok sok féle kitűző.

Jelvény gyártás: Nagyobb rendelés esetén kérhet mintát. A minta darab előállítását is megelőzi a szokásos egyeztetési, korrekciós eljárás, így a kipostázott minta darab már jó eséllyel a gyártás elindításának jóváhagyását eredményezi. 
A kinyomtatott grafikák stancolás után készen állnak a gyártásra. A megfelelő célszerszámába bekerül a víztiszta fólia, a kivágott grafika, az alsó és a felső fémlapocska, majd ez utóbbiak nagy nyomással összepréselésre kerülnek, ezáltal kerületüknél közbe zárva a kifeszített fóliát és a papír képet.  A jól előkészített  gyártás gördülékeny, hibás darab nagyon ritkán keletkezik, de az természetesen azonnal selejtezésre kerül.

A tű mindig vízszintes és záró irányban feszül.  Ez a grafikához viszonyítva értendő, és a kerek jelvényeknél is maradéktalanul megvalósul.

A gyártáshoz használt, átalakított célszerszámaim 1-1 mm-rel több papírt és víztiszta fóliát préselnek be a széleken a fém kellék anyagba.  Ezáltal soha, a távoli jövőben sem lazulnak ki a szélek.

Az   5 db alatti rendelést nem lehet gazdaságosan legyártani.  De a kiváló minőség már ennél a kis mennyiségnél is biztosított.

A párszáz darabos megrendelések specialistája vagyok.  Tekintsen meg egy galériát a sok szebbnél szebb régebbi munkáimból.  A műhelyemről is látható egy régi fénykép, mint ahogyan Boglárka kislányomról is, aki akkortájt született mint amikor a jelvény gyártást elkezdtem.

Kettőszáz vagy nagyobb darabszámú rendelés már olyannyira gazdaságos, hogy árengedményt tudok biztosítani.

Jelvény kiegészítés: Alapvetően három kiegészítő textíliával díszíthetőek. Szalaggal, melyet szívesen fogadok a megrendelőtől, de felirat nélküli szalag beszerzését én is elvállalom. Gyakori, hogy megkapom a szalagtűző ünnepség előtt az évszámokkal feliratozott szalagot, amit bele préselek a jelvénybe, így az stabilan a helyén marad, és elegánsan lelóg. Kokárda jelenleg kettő színben rendelhető. A jelvénnyel nincsen elválaszthatatlanul összedolgozva. A rozetták szín választéka nagy, 23 árnyalatból lehet választani. A jelvény a saját tűjével csatlakozik a rozettához, míg ez utóbbit zárható tűjével lehet a ruhára kitűzni. A későbbiekben a jelvény önálló életre kelhet, csakúgy mint a kokárdás változatnál, mert nincs összeragasztva a textíliával. És itt említem meg, hogy szükség esetén a belepréselt szalag is eltávolítható könnyedén egy éles pengével.  Így mindhárom textíliával díszített kitűzőről igaz az, hogy önálló életet is élhet.

Jelvény különlegesség: A rendkívül olcsó, egyszer (párszor) használatos öntapadós kitűző. Ha nem az örökkévalóságnak, hanem csak egyetlen felhasználási alkalomra keres összetartozást kifejező eszközt,  jó választás az olcsó öntapadós kitűző. Rendkívül nagy méretválasztékban gyártható, egyszerű de szép termék. Akár a grafika körvonalait követő kivitelezés is megoldható. Az erős, fényes papíron lévő grafika fröccsenő víznek ellenáll, a rendezvény ideje alatt híven szolgálja viselőjét. A finom ragasztó nem szennyezi a ruhát és a tű mellőzésével annak roncsolása is elkerülhető. A rendezvény végeztével eldobható, de akár be is ragasztható az emlékkönyvbe avagy fel a hűtő ajtajára ... és máris "hűtőmágnesről" beszélünk.

Jelvény csomagolás: A készítés utolsó munkafolyamata a csomagolás.  Általában 25/50/100 darabonként nejlonzacskóba, majd gyűjtő tasakba vagy kartondobozba kerülnek.  A pontos darabszámot precíziós számláló mérleggel állítom be.
Jelvény átadása: Az elkészült kitűzők legtöbbször postai utánvétes csomagként kerülnek feladásra, így jut el a kedves megrendelőhöz. Ezért rendelésnél szíveskedjenek megadni a postázásai címet, számlázási adatokat, érkeztetési határidőt, kapcsolattartó nevét és telefonszámát, a gyártás során esetlegesen felmerülő kérdések miatt. A   gyártási idő átlagos pár száz darabos rendelésnél a grafika jóváhagyásától számított 1-3 munkanap.  De sürgősség esetén további 10%-os felárért vállalom, hogy 1-2 nap alatt elkészítem és gyorspostára adom a készterméket 500 db-ig.  Az ennél nagyobb mennyiség gyors elkészítése nehézségekbe ütközik.  Előfordult már nemegyszer, hogy 24 órán belül lettem kész a rendeléssel.

A posta költségek egy részét számolom fel, amit itt tekinthet meg. Miután postáztam, megköszönöm a rendelést.  Remélem, hogy a jelvények időben megérkeznek és sokak örömére szolgálnak.

Viszonteladók figyelmébe:  Folyamatosan bővülő kollekciómból kedvező áron szolgálom ki kedves megrendelőimet.
Kis és nagyobb gyerekek számára készülnek mesefigurás, állatos és más szép termékek.
De könnyedén megoldható, hogy jelvény helyett hűtőmágnest vagy jelvény típusú kulcstartót (ez egyben üvegbontó is) készítsek.
Egy-egy előre összeállított csomag más és más grafikával díszített, 44 mm-es jelvényből fog állni.
Ön kiválaszthatja a viszonteladói csomagot (akár több félét is) és én máris postázom azt.
Igyekeztem vonzó árakat kialakítani, a javasolt eladási ár kevesebb mint a feléért kínálom portékámat.
Lehetőséget teremtek a bizományosi értékesítésre is, a feltételek megléte esetén.
A hosszú távon eladhatatlannak bizonyult, sértetlen terméket készséggel cserélem másikra.
Mottó: A nagy választék vásárlásra ösztönöz.
Érdeklődjön a részletek felől ide kattintva.

 

A játék: Keresse meg a képeken látható tíz-tíz apró különbséget, melyből kettőt-kettőt íme, elárulok:      A5; C1;     ill.        G1; G5.Jelvény, melyeket nem tudok készíteni:
A ruhák díszeit képező, hovatartozást jelző kitűző típusok, amiket sajnos nem gyártok:

        - mandzsetta-kapoccsal  ellátott jelvényeket

        - átlátszó műgyantázott jelvényeket

        - gravírozott jelvényeket

        - galvanizált réz jelvényeket

        - tűzzománcozott jelvényeket

        - a grafika formáját követő jelvényeket

        - domborműves jelvényeket

        - szitázott jelvényeket

        - vert kivitelű jelvényeket

        - festett, galvanizált jelvényeket

        - aranyozott vagy ezüstözött jelvényeket

 
Jelvény, melyeket a közeljövőben tervezek bevezetni:

       

        - pop kitűző további méretekben:   80 x 55 mm téglalap

        - pop kitűző további méretekben:    100 mm kerek

      

 

 

Miért készíttessünk jelvényt?

       - Mindenki megmutathatja egyéniségét.

       - Divatkellék, így kiegészítőként is használható.

       - Megfizethető, személyre szabott ajándék.

       - Kiváló reklámajándék.

       - Egy rendezvény kitűnő kelléke lehet, hiszen összetartozást fejez ki, ugyanakkor emléktárgyként is kiváló.

       - Civil szervezetek, egyesületek, alapítványok támogatását is szolgálhatja.

       - Viselői személyes példát adva felhívják mások figyelmét az adott civil szervezet céljaira, további támogatókat szerezve ezzel.

 

 

Miért tőlem rendeljen jelvényt?

     - Mert az országban a legnagyobb méret választékban gyártom.

      - Amennyiben ajánlatom alapján engem választ, úgy a kiváló minőségű kitűző beszerzésével többé nem lesz gondja.

      - Már 5 darabtól lehetséges az I. osztályú kivitelű gyártás.
      - A leggyorsabban szolgálom ki.

      - A legkedvezőbb ár/érték mutatót kínálom. 

      - Büszkén jelenthetem sok visszatérő és sok új megrendelőm van. 

      - Áraim hűen tükrözik a termékeim kiváló minőségét.
      - Rugalmas vagyok, utasításait viszont pontosan követem.
      - Érdeklődésére szinte azonnal reagálok.
      - Ha elküldte elképzelését, esetleg képet, szöveget, rövid idő múlva visszaküldöm az elsődleges méretarányos látványtervet.
      - Ingyenesen készítek látványtervet.
      - Gyorsan, pontosan, rugalmasan dolgozom.

      - Minden megrendelőm kap ajándékot.

      - A jelvénynél a tű mindig vízszintes és záró irányban feszül.

    
 

Vélemények a jelvényről: „Jelet hagyni magunk után. Minden hatalom, kultúra, csoport, egyén elementáris vágya, amiben meghatározza önmagát, irányát és célját. Különösen így van ez globális, eltömegesedett korunkban, ahol a márka, a logó termékcsaládokat, kontingenseket jelöl. Pedig egy jel akkor erős, ha egyedi, csak viselőjét, s annak szűkebb körét jelenti. Megoldást jelenthet egy olyan szisztéma, ahol a jel különösségéhez keressük az embert, vagyis a jelvény választásában érzi a vásárló személyesen megjelöltnek magát. „/Bakács Tibor Settenkedő/

„A jelvény mindig kifejezte az egy csoportba való tartózást, eszköze a közösség formálásnak. Öröm ajándékba adni és kapni. Lehet nyilvánosan viselni de a fiók mélyén is gyűjteni.  De lehet reklámhordozó és kampányok hatékony eszköze. „

„Jelvény:  Sport, Politika, Kampány, Klub, Rendezvény, Egyesület, Iskola, Önkormányzat  stb.  sorolhatnánk a végtelenségig. Ha egy hatékony reklámot szeretne cégének vagy csak kifejezni szeretné egy adott közösségbe való tartozásukat a jelvény egy remek megoldás.”

A papír kép védőfólia alá van préselve, de a hátulsó kiképzése 18 féle lehet, ennek megfelelően 18 különböző termék jöhet létre. Első sorban jelvény (popkitűző), másod sorban hűtőmágnes; kulcstartó; biléta; iratkapocs; klip; hajcsatt; hajgumi; hajpánt; zsebtükör; tükör-álvány; fotó-álvány; figurás-kulcstartó; amerikai-nyakkendő; sörnyitó; akasztó; vagy medál jöhet létre.

A termékek előállítása annál gazdaságosabb,minél nagyobb darabszámban történik. A legkisebb mennyiség gyártása esetén is adminisztrálni, levelezni, egyeztetni, postára vinni kell. A grafikai előkészítés sem kisebb feladat kis darabszám esetén. A szerszámok cseréje, beállítása is ép oly gondosságot igényel 5 darab esetén mint 2.000 darab gyártásakor. Amikor már minden előkészítő feladat gondos elvégzése megtörtént, maga a gyártás gyors folyamat ... de addig. Ha 100 db kitűző gyártása mindösszesen 100 percet igényel, nem igaz az az állítás hogy 5 db 5 perc alatt készen van. Inkább igaz hogy utóbbi is jó 70 perc. Lelkiismeretem szerint 5 db esetén sem spórolom meg a járulékos feladatok precíz kivitelezését.

Pár gondolat magamról: Gödöllőn, Sziszi királyné kedves városában születtem, még éppen jókor ahhoz hogy kisfiúként végig izgulhassam a leszálló-egység elrugaszkodását a Hold árnyékos oldaláról. Nem tudva hogy ezt is egy magyar mérnöknek (Goldmark Péter Károly, a színes televízió atyja) köszönhetjük, miszerint élő egyenes adásban láthatjuk a világra szóló eseményt.  Később a barátommal egy "műhelyt" rendeztünk be a padlásfeljáróban, ahol a sok játékszerszám között egy villanyszerelőtől ottfeledett valódi kombinált fogó volt a kincs. Sok mindennel foglalkoztam ebben a műhelyben, gyufa (feltalálója Irinyi János találmányát megpucolva) pálcikákból házakat és autókat ragasztottam. Fémépítő, java műanyag építő, LEGO és villamos alkatrészek, persze ez is csak játék, és megint csak egy kincs, egy valódi csengő reduktor (transzformátor, feltalálói Déri Miksa, Bláthy Ottó Titusz és Zipernowsky Károly) voltak fantáziám kiszolgálói.   Az Agrártudományi egyetem computere (Neumann János vitathatatlan érdemeket szerzett a működési elvek kidolgozásában) szerint tökfej voltam, mert négy egyszerű kérdésre is rossz választ adtam, no persze matek tanárom "hathatós segítsége" okán. De hát az előre beprogramozott bohókás válasznak ki kellett jönnie ... de miért pont nálam? No mindegy, megvolt az első találkozásom a számítógéppel.  Az egyetemen pezsgő kulturális élet folyt, maradandó emlékem egy gyönyörű bélyeg kiállítás ... szép színes grafikák, feliratok ... majdnem jelvények ... hm, ez is egy találkozás. A sors ide oda vetett, de mindenhol igyekeztem kialakítani hacsak egy sarkot is szerszámokkal, számítógéppel. Újabb nagy szenvedély, összeállítottam egy vándor hologram kiállítást és éveken át vittem el az ország számtalan művelődési házába, iskolájába. A hologram kiállítás dísz helyén a Nobel díjas feltaláló Gábor Dénes térhatású arcképe volt látható. Igen, már ekkor gyártottam hologram felhasználásával jelvényeket.  Ma már nem utazom, időm túlnyomó részét a "szentélyemben" a sok-sok szerszámmal megtöltött műhelyemben töltöm, zenét is itt hallgatok miközben tervezem a grafikákat vagy préselem végső lépésként a kitűzőket. Kétkezi munkával, igazi szerszámokkal alkotok. Megvalósult a gyermekkori álmomEbből a sikerből és örömből kívánok átadni valamennyit Önnek.

 

A "szentélyem" ami másnak csak egy műhely