Köszöntő oldalra FC Barcelona footbal csapat magyar sport Zenekarok énekes előadók Budapest Nyeremény játék jó megfigyelőknek videó felvételek jelvényekről
Mik azok a cookiek?  A süti (eredeti nevén “cookie”) egy olyan kis adatcsomag, amit az internetes szolgáltatások a böngészőben tárolnak el. Ez rengeteg webes szolgáltatás működéséhez elengedhetetlen technológia, amit 1995 óta minden jelentősebb böngésző támogat.

Miért jók ez? Számtalan internetes szolgáltatás használata múlik a sütiken. Ennek segítségével tud például bejelentkezni vagy éppen személyre szabott tartalmat elérni a neten.

A cookie (süti) egy olyan szöveges állomány (fájl), amit a weboldalak a felhasználó számítógépén helyeznek el azért, hogy a későbbiekben hivatkozhassanak a korábbi munkamenetekre. Például egy termék kosárba tételekor az adott esemény rögzítésre kerül a cookie-ban, így a következő oldalbetöltéskor is benne maradnak a termékek a felhasználó kosarában.

A weboldal NEM használ ilyen jellegű cookiet.   Webshop sincs és kosár sincs, és nem is kell megadni semmiféle személyes adatot.

A statisztika egy másik fontos felhasználási terület:
Ilyet sem használ, azért, hogy a látogatóink viselkedését, forrását elemezve jobbá tudja tenni a weboldalt.
Nem a honlap készíti el ezeket a sütiket, hanem a Google (az Analytics nevű statisztikai mérőprogramon keresztül), de végül is mégiscsak a weboldalon keresztül kerül a felhasználó számítógépére a süti.

Emellett pedig létezik egy harmadik típus, amit a PHP automatikusan készít: a munkamenet azonosító süti (session id, SID).
Ezek többnyire rövid élettartamúak, és céljuk az, hogy például megjegyezzék, ha a felhasználó belépett a saját fiókjába - és egy oldalújratöltés után is a saját profilját lássa.

Mivel ezen az oldalon belépés sincs, ilyett sem használ.  Az egyetlen ok, ami miatt sütit használ, az a cookie tájékoztatás kérő popup.
Ha rákattint a gombra, akkor elhelyez egy sütit, hogy legközelebb már ne lássa a popupot.

A weboldal igyekszik megfelelni a GDPR előírásainak. 
A GDPR röviden az Európai Unió és a Tanács által elfogadott, a személyes adatok védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló rendelete, más néven általános adatvédelmi rendelet (General Data Protection Regulation).

Adatkezeléssel kapcsolatos panaszaival a  Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, röviden NAIH fordulhat.

Amennyiben nem engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. A honlap funkcionalitása semmiben nem fog megváltozni. Csak minden betöltéskor látni fogja a figyelmeztetést.


General Data Protection Regulation = Általános adatvédelmi rendelet

A honlap (https://kituzogyartas.hu)  TLS titkosítási rendszerben érhető el, biztonságosan.

A weboldal igyekszik megfelelni a GDPR előírásainak. 
A GDPR röviden az Európai Unió és a Tanács által elfogadott, a személyes adatok védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló rendelete, más néven általános adatvédelmi rendelet (General Data Protection Regulation = Általános adatvédelmi rendelet).

Tájékoztató az Adatvédelmi Szabályzatról az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendeletének 13. cikke alapján

Simonyi Zoltán vállalkozó, mint "Adatkezelő" védi a személyes adatok titkosságát és biztosítja a szükséges védelmet minden olyan eseménnyel szemben, amely veszélybe sodorhatja azok integritását. Amint azt az Európai Unió 679/2016 (“GDPR”) rendelete - és különösen a 13. cikk - előírja, az alábbiakban megadjuk a felhasználónak ("érintett") a személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos törvény által előírt információkat.

A honlap nem kér be semmilyen személyes adatot, így ilyen módon személyes adat nem keletkezik.
A honlapra regisztráció és hírlevélre feliratkozás nincs, így ilyen módon személyes adat nem keletkezik.
A Vállalkozónak alkalmazottja nincs, így ilyen jellegű adatkezelés nem történik.

A vállalkozóval való kapcsolatteremtés egyik módja az email küldés, mely a kapcsolatot kereső fél tevőleges beleegyezésével és aktív kezdeményezésével történik.
A vállalkozóval való kapcsolatteremtés másik módja a telefon hívás, mely a kapcsolatot kereső fél tevőleges beleegyezésével és aktív kezdeményezésével történik.
A vállalkozóval való kapcsolatteremtés harmadik módja a személyes, mely a kapcsolatot kereső fél tevőleges beleegyezésével és aktív kezdeményezésével történik.

A személyes adatok egy része (név, cím) a Magyar Posta Zrt részére továbbításra kerül, de a Magyar Posta Zrt harmadik félnek nem adja tovább ezeket.

A személyes adatok egy része (név, cím) a vállalkozó mindenkori könyvelője részére továbbításra kerül, de az harmadik félnek nem adja tovább ezeket.

A személyes adatok egy része (név, cím) a NAV részére továbbításra kerülhet, de a NAV harmadik félnek nem adja tovább ezeket.

A személyes adatok egy része (név, cím) az OTPBank részére továbbításra kerülhet, de az OTPBank harmadik félnek nem adja tovább ezeket.

A személyes adatok kezelése jogos érdek alapján is történik:
Ez azt jelenti, hogy a vállalkozásnak vagy külső félnek olyan jogos érdekei vannak, amelyeket nem bírálnak felül az egyének jogai vagy érdekei.
A személyes adatok összegyűjtése és kezelése a Szolgáltatás nyújtásához és / vagy a kért Termék leszállításához szükséges. Ha az Érintett nem szolgáltatja a kifejezetten kért adatait, az Adatkezelő nem lesz képes az igényelt szolgáltatások és/vagy a szerződés és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások/termékek kezeléséhez kapcsolódó adatkezelést, illetve az ezektől függő műveleteket elvégezni.
Az adatkezelést szüneteltetni kell, ha az egyén tiltakozik ellene.
A rendelés teljesítéséhez szükséges adatok meghatározott időre biztonságosan tárolásra kerülnek.  Egyedüli kezelője a vállalkozó.
A jelszóval védett számítástechnikai eszközök olyan zárt ingatlanon belül vannak, ahová jogos belépése csak a vállalkozónak van.
Amennyiben hacker támadás esetén az adatbiztonság sérül, a vállalkozás 72 órán belül jelenti  azt a NAIH felé.
Hacker támadás elleni védekezés a vírusirtó, kémprogram eltávolító és tűzfal programok.
Semmilyen adat nem kerül papír alapú rögzítésre.

Minden érintett:
- kérhet hozzáférést, vagyis tájékoztatást az adatai kezeléséről;
- kérhet helyesbítést, ha valamilyen adata nem stimmel;
- kérheti az adatkezelés korlátozását;
- töröltetheti az adatait, ha azokat jogellenesen kezelték, vagy ha megszűnt az adatkezelés jogalapja (például ha visszavonta a hozzájárulását, és más jogalap nem maradt) – ez az úgynevezett "elfeledtetéshez való jog";
- hordozhatja az adatait, vagyis kérheti a kezelt adatokat "tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban", hogy azokat egy másik szolgáltatóhoz átvihesse;
- tiltakozhat az adatai kezelése ellen;
- tiltakozhat a profilozás ellen, bár ilyet a vállalkozás nem tesz egyáltalán.
A vállalkozás jellegéből adódóan 16 életév alatti partner nem fordul elő.
A vállalkozás jellegéből adódóan csak valamely céges formátumú üzleti partner fordul elő.

Adatkezeléssel kapcsolatos panaszaival a  Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, röviden NAIH fordulhat.
A vállalkozás adatvédelmi nyilvántartási száma: NAIH-142140/2018